The Tsunami class 8 chapter 2 English

 Busy Sky Team



    . The Tsunami 

Q 1. comprehension check 

say whether the following are true or false.

. Ignesius lost his wife,two children , his father-in -low,and his brother -in -low ,in the tsunami 

Ans.. True

. Sanjeev made it to safety after the tsunami 

Ans.. False

. meghna was saved by a rilif helicopter 

Ans.. False

. Almas's father reatised that a tsunami  was going  nit the Istand 

Ans.. True 

. He mother and aunt washed way with the tree that they were holding on to 

Ans.. True 

Q 2 .Comprehesion check 

Ans.. the following in a phrase or sentence.

1. Why did tily's family come to Thailand?

Ans . Tily's family had come to Thailand to celebrate Christmas.

2. What where the warning signs that both tilly and her mother sow?

Ans.. The warning signs that both saws were the water was swelling and the beach was getting smaller and the sea was slowly rising.

3. Do you think tilly's mother was alarmed by them ?

Ans.. No, tilly's mother could not understand what was happing .

4. Where  had tilly's seen the sea heaving in the same strange fashion ?

Ans.. Tilly's had seen the seen the sea behaving in the same starange fashion in a video of a tsunami (show in her geography class) in her school.

5. Where did the smith family and the author on the beach  go to scape from the tsunami ?

Ans.. The smith family and author on the beach run back ,and toor refuge in the third floor of the hotel to escape  from the tsunami.

6. How do you think her geography teacher left when he heard about what tilly had done in phuket ?

Ans.. Be geography teacher must have left proud of her as she had mad use of what she had learnt in class to help save so many lives.

Q 3. Comprension check 

Answer using a phrase or a sentence 

1. In the tsunami 150,000 people died. how many animal died ?

Ans.. Very few animal died.

2. How many people and animals died in yala national park 

Ans.. Sixty visitors and two animals.

3. What do people say about the elephant of yala national park ?

Ans.. People say that the elephant run from the beach on hour before the tsunami hit the coast.

4. What did the dog in galla do ?

Ans.. The dog in gala refused to go to the beach for their daily exercise.


Comments